Glasbeni vrtec TIKA-TAKA

Glasbeni vrtec

Danes te urica zabave čaka!

V glasbenem vrtcu TIKA-TAKA bodo otroci na glasbenih uricah prepevali, plesali, izdelovali in spoznavali ritmične in melodične inštrumente ter igrali preproste skladbice na Orffov inštrumentarij. Poleg gibalnih in ritmičnih sposobnosti si bodo otroci izoblikovali tudi občutek za delovanje v skupini, sodelovanje z drugimi, srečali se bodo s prvimi javnimi nastopi, ki dodatno krepijo njihovo pozitivno samopodobo ter spoznali osnove glasbenih zakonitosti in prvin notnega zapisa.

Naš cilj je predstaviti otrokom glasbeni svet skozi igro, prepevanje in ples in jih spoznati z drugimi oblikami umetnosti, saj je pomembno, da jim nudimo tovrstno izobraževanje že v zgodnjem otroštvu in s tem na nezavedni ravni razvijamo tudi pozitiven odnos do ohranjanja glasbene kulture.
V študijah o vplivu petja na predšolske otroke so znane ugotovitve, da imajo otroci, ki pogosto pojejo, bolj razvito empatijo in se bolje izražajo.

Namen glasbenega vrtca je otroka na preprost in zanimiv način seznaniti s svetom glasbe. Preko iger, izvajanja otroških in ljudskih pesmic, se bodo otroci naučili razločevati tudi višino tona, trajanje tona, se gibali po ritmu, razvijali svojo lastno kreativnost in spoznavali ter igrali na različne instrumente.

»Urice« bodo sodelovale tudi na poletnih pevskih taborih in nastopih v sklopu prireditev Glasbenega centra NO-TA.

V okviru dodatne ponudbe bomo za vsakega otroka izdelali portfolio (slikovni in zvočni material, kronološki pregled dejavnosti, …) in ga ob koncu šolskega leta izročili staršem (na zgoščenki).

Program se izvaja enkrat tedensko po 45 minut. Glasbene urice vodi Nadja Stegne, profesorica glasbe in priznana zborovodkinja.

Naš moto:
Rad imam glasbo, zmorem, sodelujem z drugimi in se zabavam!

Glasbeni vrtec TIKA-TAKA
STAROSTNA OMEJITEV 4 – 6 let
ŠTEVILO OTROK 6 – 12
TRAJANJE 45 min.
* Obvezna oprema so copatki.